Julen hänger på skinkan
Köpte Scans färdigskivade julskinka och vört när det storhandlades igår. Om det är någon mat under julen som jag blir alldeles till mig i trasorna över så är det skinka. Tidigare år då skinkan tillagats dan innan julafton hinner jag inte få nog av den innan säsongen är över och jag inte längre får tag på skinkan. Nu ska jag börja i tid, som singel är det mycket godare att köpa den färdigskivade som då kommer i mindre portioner (hinner liksom inte torka!).
Vört ska vara russinfri liksom allt bakat och i matväg. Det har varit jular när jag inte fått tag på det och istället fått ställa mig och baka själv.
Var tydligen fler som var sugna för jag fick sista limpan. Vi får väl se hur mycket av julen som kommer sitta på rumpa och lår.
13 har sagt sitt
Haha… nej det blir inte sÃ¥ värst dammigt tycker jag. Men vi städar rätt ofta. Alla fem högtalare är i svart pianolack och dom dammar vi med sÃ¥n där statisk vippa. Och nu har vi ju inte svart bord, sÃ¥ det kanske skulle vara värre… Det mörkbruna Chakaranda vi har nu syns inte dammet alls sÃ¥ mycket pÃ¥.
Har inte smakat nÃ¥n vörtlimpa än… men det börjar väl bli dags. Pepparkakor ska vi baka pÃ¥ fredag. Men inte för att äta, bara för att pyssla i hop ett pepparkaksträd! Haha.. du fÃ¥r väl se resultatet sen, hoppas jag!
Linda: Såklart att pysselgudinna ska göra något mer kreativt än ett hus! Jag tycker det låter tokfint med ett träd istället definitivt nyfiken på hur du tänkt dig det.
Snygg blogg du har!
Tack Junitjej… designen är dock inte klar än… jag har bara inte haft tid att göra klar den.
Var har du de förslagen?
Kan jag behöva slå en flukt på!
Men sp skönt att se att fler än vi köper
färdig skinka…..ibland fuskar jag till det
och gör själv också 🙂
Ja din blogg rensade min länk… Här är de… http://jul.inredningsmagasinet.se/for-honom.html
Ja att laga egen är oftast julsnobberi *flinar*
Fast jag är galet bra pÃ¥ grilljeringen….
Visst hör skinkan till julen, men vi griljerar den kvällen innan julafton, det har blivit som en traditon.
Uppesittarkväll och sÃ¥ julskinkan som doftar sÃ¥ gott….mmmm vad juligt.
Färdigskivad lät ju praktiskt, visste inte ens att det fanns.
Ha en skön onsdag!!
Vad praktiskt det lÃ¥ter… Här är det dock min mans heliga uppdrag att fixa julskinkan, sÃ¥ han fÃ¥r gärna sköta det. Hade jag varit själv hade jag ocksÃ¥ ”fuskat”. Mmm, nu blev jag nästan sugen pÃ¥ julskinka. Mums!
Hoppas du får en bra dag! 🙂
Kram!
Nilla: Jo ska jag vara ärlig sÃ¥ har precis det beskriver varit mer enligt tradition i mitt hem ända till förra julen dÃ¥ M och jag splittat upp. DÃ¥ gick jag över till ”singelskinka” 😉
Camilla: jag är fortfarande sugen pÃ¥ julskinka och jag har ätit ett paket redan…visserligen med hjälp av M. Tror det finns en skiva kvar. 139 kr/kg. Kan vara sÃ¥ att det är värt att göra en egen 🙄
Julskinkan har en speciell status i min familj. Pappa köper fler och fryser ner så han ska ha senare också och inte bara på julen 😉
Men äre du som ”snickrat” sidan Cia?
Grymt snygg är den iallafall,
om det nu är du så fattar jag nu hur
ruskigt diktig du är på detta, BRAVO!!
MÃ¥ste studera vidare…..du, tack för
tipset/tipsen! 🙂
Japp jag kan ta Ã¥t mig äran av att snickra ihop sidan. Jag har snickrat sidor sen 2000 dÃ¥ M lärde mig min första HTML-kod. Sen har jag pluggat lite ocksÃ¥… Vilket resulterade i att jag faktiskt undervisade ett Ã¥r pÃ¥ skolan ocksÃ¥. Jag har mer eller mindre kreativa perioder, jag lärde mig dock att koda upp sidor för att jag inte ville begränsas i designen.
Visst får du låna bilden, absolut!
Storlek, duger den som är eller?
Ge mig en burk schyssta pepparkakor, en Alladinask och en flaska iskall julmust så är jag game för hela julen 😛