Biscuits Texas style from NY
Det ser ut att vara ett tema i det Ciska hemmet med Yankee food. För nÄgra veckor sedan sa M att jag förstört honom dÄ jag fick med honom till USA. DÀr fick han smaka en massa amerikanska specialiteer som han inte Àtit förr. Nu var han sugen pÄ Biscuits, ett sorts bröd som pÄminner vÀldigt mycket om scones fast de Àr inte lika kompakta. DÀr kan man köpa dem pÄ burk! och grÀdda hemma. I dag letade jag rÀtt pÄ ett recept som var lÀtt att översÀtta och sÄ blev det bak. gÄr pÄ 15-20 min inklusive grÀddning.
Biscuits
Ingredienser:
4,7 dl mjöl
1 matsked bakpulver
1 tesked socker (GÄr att ha mer om man sÄ önskar)
1/2 tesked salt
125 gram, kallt smör (En smörsticka)
2,4 dl of gameldagsmjölk, grÀdde eller hÀlften hÀlften
Gör sÄ hÀr:
VĂ€rm ugnen till 230 ÂșC
Mixa ihop alla de torra ingredienserna.
SkÀr smörstickan I delar och arbeta in det I mjölmixen med hÀndernastlls det blir smuligt.
HÀll i vÀtskan tills det Àr löst och lite kladdigt utan att vara rinnigt. LÀgg degen pÄ ett mjölat underlag och knÄda nÄgon minut. Degen ska bli slÀt och inte lÀngre kÀnnas vÄt. KnÄda ihop till en boll och banka den med en kavel under tiden du snurrar och viker den dubbelt mellan slagen. Gör detta i nÄgon minut. (Bankningen kan man lÄta bli och istÀllet vika den med hÀnderna sÄ att man fÄr luft in i degen) Kavla ut degen tills den Àr ca 0,5 cm tjock och vik den dubbel. AnvÀnd ett glas och tryck ut runda cirklar. Placera dina biscuuits tÀtt tillsammans pÄ en plÄt (De ska placeras tÀtt sÄ att de jÀser uppÄt och inte utÄt). GrÀdda i 10-15 minuter eller tills toppen har fÄtt en gyllenbrun fÀrg.
Just det hĂ€r receptet hittade jag hos Homesick Texan och det kĂ€nns som om jag kommer att titta in dĂ€r fler gĂ„nger nĂ€r JAG lĂ€ngtar ”hem” till USA.
Hmm allt detta om amerikansk mat och jag blev galet sugen pĂ„ Creamed corn… Ruggigt gott. Fast hellst vill jag kunna köpa det pĂ„ burk. För jag tycker den ska vara puread riktigt slĂ€t.
4 har sagt sitt
Ăr det nĂ„got jag saknar nu nĂ€r vi Ă€ter gi sĂ„ Ă€r det att baka!
Roligt och avkopplande med framförallt sÄ förbannat GOTT!!!
Synd att jag inte tÀnkte pÄ att pÄminna dig om efit,
har sjÀlv supersvÄrt för att komma ihÄg det ju!
Kram pĂ„ dig đ
Carina: Gi lĂ„ter hemskt! Ja det fĂ„r vĂ€l bli nĂ€sta mĂ„nad istĂ€llet đ
Muuums! Jag har aldrig varit i USA, men deras mat lÄter hur smarrigt som helst. Sedan ska de ju vara otroligt trevliga dÀr ocksÄ sÀgs det.
Hoppas du fĂ„r en bra vecka, otroligt vad helgerna susar ivĂ€g. SjĂ€lv Ă€r jag ledig i morgon efter helgjobb och just nu rĂ€knar jag nĂ€stan minuterna tills jag slutar i dag… gÀÀÀsp!
Kram pÄ dig!
Camilla: Ja visst kan man gnÀlla pÄ snabbmatskultur och feta amerikaner, men det finns mycket som förtjÀnar en mer framtrÀdande plats ocksÄ. Kreolsk mat⊠yummy jag Àlskar Gumbo med Ocra. Tex-Mex Àr ju inte fel det heller nygrÀddade valnötspannkakor med jordgubbar till frukost. Oj vad en USA resa skulle sitta bra. KÀnner mer och mer hur Texas lockar matmÀssigt. Fast jag vet inte om det lockar i övrigt. Ja amerikaner Àr vÀldigt trevliga vilket mÄnga inte tror, amerikanska mÀn Àr sjukt trevligt uppfostrade (I alla fall dem jag mött) pÄ ett för oss gammeldags vis som jag beundrar.
SjĂ€lv ska jag jobba tvĂ„ veckor i strĂ€ck. Flyger ner till DĂŒsseldorf pĂ„ lördag. NĂ€r jag frĂ„gade nĂ€r jag kan vara ledig istĂ€llet kunde jag inte fĂ„ ett direkt svar. Inte fĂ„r vĂ€l en arbetsgivare sno en hel helg? Det kĂ€nns som det Ă€r olagligt. För det Ă€r inget jag gĂ„tt med pĂ„ frivilligt.