Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Filmjölksbröd

Skrivet av den 4 augusti, 2008 i Bakat & smaskigt

Filmjölksbröd
Filmjölksbrödet var så gott att jag lägger receptet här så att det inte försvinner, man vet ju aldrig när lejlas sida åker ner. Dessutom har vi ändrat lite för jag avskyr russin och M ville inte ha fikon. När vi bakade hade vi dessutom bara aprikoser i halva (Jag gillar inte torkade frukter i bröd och kakor). Banankakan blev också smarrig men jag lägger bara in en bild på den, Bergodalvana som lagt ut receptet har tagit time out så jag kan inte länka heller (Visar bara på hur förståndigt det är att lägga in receptet direkt i sin egen blogg om man vill ha kvar det).

Förberedelsetid: 15 min Tillagningstid: 45 min Färdigt på: 1 tim
Ingredienser
 4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
½ dl torkade aprikoser

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

3. Kör aprikoserna med lite av linfröt i en mixer (Linfröt gör att det inte kladdar ihop sig till en klump) och hacka hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.

5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.

5 har sagt sitt

5 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Filmjölksbröd”

  1. Det här sa Camilla den 4 augusti, 2008 klockan 13:06 1

    Aber meiner lieber godt…. eller typ herregud! Vad du kan!!! Det ser ju hur gott ut som helst. 😛
    Faktiskt blev jag piggare efter Red Bull, sÃ¥ nu är jag nästan ”normal” igen.
    Kram!

    Ja och så säger de att man inte kan få färg på bakverk i gasugn, pyttsan. Kan inte ta åt mig äran helt eftersom M var med och bakade.
  2. Det här sa Cissi den 4 augusti, 2008 klockan 18:42 2

    Det där brödet verkar ju väldigt gott. Ska absolut provbakas någon dag.
    Angående blågyltan så vet jag inte om den går att äta. Mannen tror att den är ätbar men vi provade inte.

    Ja de där firrarna maken fick upp såg ut att höra hemma i ett tropiskt saltvattensakvarium.
    brödet var inte bara lätt utan förbaskat gott också.
  3. Det här sa ina den 5 augusti, 2008 klockan 1:31 3

    oj, nu blir jag riktigt hungrig och det får ju man inte när det är sängdags vid 1.30 på natten, så jag blundar men kommer tillbaka imorrn för det blir något av de första jag bakar sen. god natt!

    ja många ingredienser att införskaffa men det var värt det!
    .
  4. Det här sa diana den 6 augusti, 2008 klockan 16:22 4

    Den skriver jag ut ASAP
    :mrgreen:

    Men du! Vart har din blogg tagit vägen?
    Jag kommer inte in där!
  5. Det här sa Carina den 6 augusti, 2008 klockan 21:54 5

    Ahhh din fresterska där, blir ju så otroligt sugen på allt
    sÃ¥nt när jag ser bilder som dessa…..har faktiskt ätit
    massor med gottigt på semestern som jag inte borde 🙂

    Jo men i alla fall limpan är nyttigt gottigt!
    Vet inte hur den är i GI synpunkt dock 😈 .