Ny favvo firre
M och jag kÀmpar ju lite för att hitta fiskrecept. Framför allt Àr det nog jag som kÀmpar för M Àr inte lika kinkig som jag Àr. Nu har vi i alla fall hittat ett recept som vi gjort tvÄ ggr innom loppet av en vecka. SÄ det mÄste jag sÄ klart dela med mig av.
Smarig laxgratÀng, Portioner: 4
Ingredienser
1 kg potatis
1-2 dl mjölk
25 g smör
2 Àggulor
75 g vÀsterbottenost
250 g fryst bladspenat
1 msk olivolja
Salt
Peppar
400 g tinad och tÀrnad laxfilé
2 dl lÀttcrÚme fraiche
2 tsk flytande fiskfond
Lagom med fryst grÀslök
nÄgra droppar citronjuice
Gör sÄ hÀr
- SÀtt ugnen pÄ 225° C.
- Skala potatisen och koka den mjuk, tillsÀtt mjölk och smör. Vispa mosen fluffig och blanda sedan ner Àggulor och vÀsterbottenosten.
- Smörj en ugnsfast form med lite matfett. Klicka moset runt kanterna pÄ formen.
- Tina spenaten, krama ur vÀtskan och blanda med olivolja. Salta och peppra och lÀgg spenaten i mitten avformen.
- SkÀr laxen i kuber och fördela över spenaten. Salta och peppra. Gratinera ca 15 min i mitten av ugnen eller tills laxen Àr klar och mostopparna har fin fÀrg.
- Koka ihop lÀtt crÚme fraiche, fiskfond och citronjuice. Rör ner finhackad grÀslök. HÀll sÄsen över fisken.
15 har sagt sitt
Oj vad gott det dĂ€r verkade dĂ„.. och hyfsat enkelt.kanske nĂ„t för lilla gula…
Tror jag det att du bakat tvÄ gÄnger redan.. du har ju rena rama lyxaparaten hemma. Den mÄste ju anvÀndas! Eller hur?
Ja…den Ă€r super till klappgröt och potatismos ocksĂ„ đ
Haja vilken bra tomte det kommer till det hĂ€r hushĂ„llet! Det Ă€r sĂ„ att man blir alldeles matt đ
Mmmm sÄ smarrigt det lÄter, brukar göra nÄgot liknande som ocksÄ innehÄller spenat och vÀsterbottensost, detta ska testas!
.
Det dÀr sÄg ju hur gott ut som helst! Jag Àr ocksÄ kinkig med fiskrecept. I kvÀll Ät vi en gammal klassiker, laxfilé pÄ saltbÀdd med potatis och romsÄs. Gott!
Men jag tyckte ditt recept lĂ€t lite för avancerat för att platsa under benĂ€mningen ”Halvfabrikatens drottning”. Kanske kungen i familjen som lagar den dĂ€r mer avancerade anrĂ€ttningen? đ
Kram och go kvÀll!
OM jag hade Ă€tit fisk, sĂ„ hade det dĂ€r receptet legat riktigt risigt till đ
.
Fisk Ă€r ju ruggigt nyttigt đ och GOTT! I alla fall den hĂ€r rĂ€tten…
Jo de stĂ€mmer visst Ă€r han en golden…men en lite lĂ€ttare jaktistyp..:)
Jo,det Ă€r vĂ€l mĂ„nga som Ă€r duktiga pĂ„ att skĂ€mma bort sina missor…….:)
Mamma kan sitta uppe en hel natt och vĂ€nta pĂ„ att Tussie ska komma hem….( Ă€ven mitt i sommaren) Mamma Ă„ker inte pĂ„ semester om inte jag eller syrran flyttar in hos Tussie…..för att bara Ă„ka dit och ge henne mat och se till henne de gĂ„r dĂ„ absolut inte…hon kan inte bo sjĂ€lv…:) mat Ă€ter hon bara en speciell….inte ens finare Ă€delfisk som öring duger..:) Tussie har oxĂ„ sin speciella plats i soffan…..vi fĂ„r flytta pĂ„ oss om hon kommer in…ha ha..:) Liiiiiite vĂ€l överdrivet kan de bli ibland…:) tom. mammas sambo fĂ„r maka pĂ„ sig i sĂ€ngen för att tussie ska fĂ„ plats bredvid mamma…:)
Va god den dĂ€r maten sĂ„g ut….mums!
Kram frÄn Mora
VĂ€rd att testa. mums…
haha… jag har haft blixt som gĂ„r att vinkla. Men jag sĂ„lde ju bort min digitala systemkamera. SĂ„ nu har jag bara fast blixt pĂ„ min lĂ„ngzoomare. Fast nu nĂ€r jag vinner min D60 sĂ„ kanske đ đ đŻ
.
Det ser jÀttegott ut! Jag lagar aldrig fisk hemma, eftersom sambon Àr fantatisk fiskvÀgrare. SÄ jag passar pÄ att stoppa i mig firrar pÄ luncherna och nÀr jag Àter ute. IgÄr var jag ute med en vÀninna och Ät en urgod fiskplanka (hej 80-talet!) som liknar er rÀtt lite. Spritsat mos runt bergtunga med hummersÄs och sparris. Mums!
Jag brukade knappt Ă€ta fisk alls tidigare men har jobbat pĂ„ att lĂ€ra mig…eller snarare hitta recept jag gillar.
đ
lÀt ju jÀttesmarrigt det ,
hoppas din fredagskvÀll blir bra!
Slö och bra.
Du vet en sÄn guldfÀrgad ask med en stoooor guldrosett mitt pÄ fick jag av mina kollegor i födelsedagspresent som jag Ät upp pÄ 2 kvÀllar, inte illa!
Fick lite assistans av Stefan som pĂ„stod att han offrade sig för att bespara mig illamĂ„ende av allt Ă€tande, pyttsan, det fixade sig Ă€ndĂ„, lĂ„g pĂ„ soffan och mantrade varför gluvar jag sĂ„ varför gluvar jag sĂ„ varför gluvar jag sĂ„ osv……
En sak Àr sÀker och det Àr att det Àr svÄrt att hÄlla kontakten som man en gÄng gjort nÀr man bor massor med mil ifrÄn varandra, alla sa det nÀr jag flyttade för 8 Är sen men nu vet jag hur rÀtt de hade.
L fick diagnosen parkinsons för ca 3 Är sen och blir sÀmre ochsÀmre bara.
Skitjobbigt att vara sÄ lÄngt borta och försöka finnas till 50 mil bort!
.
Ohh det sĂ„g riktigt smarrigt ut, det ska jag testa đ
Hohohooo, bara jag som kikar in för att
önska er en God Jul & ett riktigt Gott Nytt à r
med allt vad det innebÀr (bostadsfrÄgan i första hand syftar jag pÄ)
Vet inte hur mycket datortid det blir sista dagarna sÄ jag passar pÄ
nu redan!
Kram Carina
TjĂ€lknöl….
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=314426
AlltsÄ torkat kött (Àlg i detta fall.. men vi har gjort pÄ bÄde nöt och ren ocksÄ) som sen fÄr suga Ät sig smak och saftighet via en kryddad saltlag.
VÄrt kött Àr i Är pÄ 1,5 kg. och det har torkat pÄ 75 grader i 16 timmar tills det fick en innertemp pÄ 68 grader Nu ska de i lag ca 6 timmar.
I min lag Ă€r det 8 dl vatten, 1,25 dl salt, 2Âœ tsk socker, peppar, 10 krossade enbĂ€r, en halv riven vitlök och tvĂ„ kanelstĂ€nger….
Nu tar jag jullov till den 7 januari. Men min bloggvikarie Gunilla hoppar in i mellandagarna, sĂ„ kika gĂ€rna in och se vad hon hittar pĂ„. JĂ€ttegod Jul och JĂ€ttegott Nytt Ă r önskar Charlotte. Vi syns nĂ€sta Ă„r! đ
Men detta lÄter ju hur smarrigt som helst ju!
Testing testing!
HĂ€r hemma blev det inte efter recept utan en man-tager-vad-man-haver rĂ€tt, blev ruskigt gott……..om man fĂ„r sĂ€ga sĂ„ sjĂ€lv dĂ„….
Gör lite extra sĂ„s đ Den Ă€r sjukt god…