Livet från den ljusa sidan
Ja ni har ju hajat att livet är lite av en missär just nu. Då ställer M och jag till med New York frulle. Just amerikanska pannkisar med skivad jordgubbar förknippar vi båda väldigt mycket med NY. Vi har båda börjat längta dit igen. Vi får väl se när det blir av. Själv längtar jag en hel del till Florida, det känns som evigheter sen jag var där och hälsade på. Fast mest vill jag bara njuta av Florida, bad i pool besök på diverse parker jag har missat Key West och Everglades trots att jag varit där så många gånger. Nu skulle jag vilja vara turist och se mig om lite 😉
Tills vidare får jag nöja mig med amerikanska pankisar 😉
Uppdatering:
Linda undrade efter receptet. Jag brukar fuska med färdig mix men det här är ett klassiskt recept
Det här receptet är typsikt amerikanskt. Pannkakorna skall vara ännu mindre, och ännu tjockare, ½-1 centimeter tjocka. Smeten blir mycket fastare än vÃ¥ra pannkisar. Och helst skall de naturligtvis serveras med lönnsirap, det finns massor med konstgjord lönnsirap i butikerna nu för tiden den är lite tjockare än äkta, vilket jag gillar. Men tror äkta är ”nyttigare” sÃ¥ jag köper det i alla fall.
Du behöver:
* knappt 5 dl vetemjöl (nästan dubbelt så mycket som i receptet ovan!)
* 2 ½ tsk bakpulver
* 1 tsk salt
* 3 msk socker
* drygt 2 dl mjölk
* 3 ägg
* 50 g smör
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning, men gör du det så undviker du att få allt för många klumpar.
Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Några klumpar är OK du behöver inte vispa ihjäl dig.
Stek 2-36 små pannkakor åt gången, ca 10 cm i diameter. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.
Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men inte för varmt! Max runt 75 grader. Eller gör som varje riktig amerikan micra när du är klar 😉
Servera med lönnsirap & siktat florsocker, jordgubbar, knaperstekt bacon, eller vad du tycker passar bra.
4 har sagt sitt
Men så smarrigt det där såg ut.. .jag har aldrig ätit amerikanska pankisar!
Recept? svåra att lyckas med? passar dom till frulle eller mer som lunch?
Det här receptet är nog mer typsikt amerikanskt. Pannkakorna skall vara ännu mindre, och ännu tjockare, en centimeter tjocka är inget ovanligt. Smeten blir mycket fastare än våra pankisar. Och helst skall de naturligvis serveras med lönnsirap, det finns massor med konstgjord lönnsirap i butikerna nu för tiden den är lite tjockare än äkta vilket jag gillar. Men tror äkta är bättre så jag köper det i alla fall.
Du behöver:
* knappt 5 dl vetemjöl (nästan dubbelt så mycket som i receptet ovan!)
* 2 ½ tsk bakpulver
* 1 tsk salt
* 3 msk socker
* drygt 2 dl mjölk
* 3 ägg
* 50 g smör
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning, så undviker du att få allt för många klumpar.
Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Några klumpar är OK du behöver inte vispa ihjäl dig.
Stek 2-36 små pannkakor åt gången, ca 10 cm i diameter. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.
Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men inte för varmt! Max runt 75 grader. Eller gör som varje riktig amerikan micra när du är klar 😉
Servera med lönnsirap & siktat florsocker, jordgubbar, knaperstekt bacon, eller vad du tycker passar bra.
Tack.. måste testas nån gång..
Gud så gott! Måste testas. 🙂
Hoppas ni kommer iväg till USA, det lät ju verkligen som att ni tänkte på det. Skönt att du är piggare och gladare igen.
Kram!
Blir ingen USA resa i år i alla fall. Blir ingen riktig semester alls känns det som. Fast jag hade bokat 3 veckor, nu använder jag 2 om jag inte blir fortsatt sjukskriven.