Parmalax med spenatsås á la Linda
Jag efterlyste ju fiskrecept igår och fick napp direkt!
Jag och M la in receptet i i aftonbladets viktklubb och så fick vi uträknat hur många kalorier vi förväntas förbruka för att få äta det smarriga 😉 . Linda hade även föreslagit ugnspotatis men för enkelhetens skull beslutade jag mig för att använda koktpotatis för mitt andra räknealternativ. I dag lagade vi pasta varianten då potatisen på ICA var urtrist. I princip så är det alltså samma recept du ser nedan, men med antingen pasta eller potatis (så vill du gå ner blir det potatis vill du bara hålla vikten så funkar även pastan). Galet enkelt att laga är det, i alla fall när man slipper skala potatis. Gör man potatisklyftor i ugn slipper man ju skala då med. Tackar och bockar för det receptet och förväntar mig så klart fler 😛 (Naturligtvis även från andra än Linda!
Parmalax med pasta och spenatsås, 4portioner    |
Parmalax med potatis och spenatsås, 4 portioner     |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
 1 portion = 559 kcal Â
Instruktioner Börja med att sätta pÃ¥ ugnen pÃ¥ ca 200 grader. Skär laxen i bitar – aningen större än fiskpinnar som du sedan saltar och pepprar och sen lindar in i en skiva god parmaskinka. Ställ in laxen i ugnen i ca 15 min (Laxen ska bli färdig och skinkan aningen knaprig). Koka upp pasta vatten och tillaga pastan enligt anvisningar pÃ¥ paketet. Lägg spenaten i en kastrull och krydda med salt, peppar och riven muscot och en gnutta socker. När spenaten tinat och vattnet kokat bort häller du pÃ¥ en burk lätt creme fraische och lÃ¥ter det bli varmt. |
 1 portion = 467 kcal Â
Instruktioner Börja med att sätta pÃ¥ ugnen pÃ¥ ca 200 grader. Skala och koka potatisen Under tiden skär du laxen i bitar – aningen större än fiskpinnar som du sedan saltar och pepprar och sen lindar in i en skiva god parmaskinka. Ställ in laxen i ugnen i ca 15 min (Laxen ska bli färdig och skinkan aningen knaprig). Lägg spenaten i en kastrull och krydda med salt, peppar och riven muscot och en gnutta socker. När spenaten tinat och vattnet kokat bort häller du pÃ¥ en burk lätt creme fraische och lÃ¥ter det bli varmt |
4 har sagt sitt
🙂
hejhopp vilken trevlig blogg du har:O)
Jag gör så gott jag kan!
Så bra att det smakade. 🙂
Jag har ett till supersnabbt och enkelt recept pÃ¥ fisk. Men räknar man kcal och fettmängd är jag rädd för att man överskrider.. tror jag.. eller jag vet inte…jag är inte sÃ¥ bra pÃ¥ sÃ¥nt….
Vi kan ju alltid lägga in det pÃ¥ viktklubb. Tanken med viktklubb är att man ska kunna äta ”riktig/vanlig” mat. SÃ¥ det gäller att samla pÃ¥ sig recept som bÃ¥de funkar att lag, smakar gott och inte dryper av onyttigheter.
Ok… en snabb fiskrätt som ofta äts till vardags, när det är lite smÃ¥stressigt, men man ändÃ¥ vill ha i sig lite fisk är:
Pestofisken. (nÃ¥t för halvfabrikatens drottning.. haha…)
Ta två fileer av Pangasius. Tina.
Blanda samman denna mix: http://www.findus.se/produkter/sok.asp?sok=pesto&x=0&y=0 från Findus enligt anvisningarna (men vi brukar ta mindre smör än vad det står. Tror det står 50g, men det behöver man inte.
Smeta över fiskfiléerna. In i ugnen.
Servera. Här blir det oftast grön eller röd tagilatelle. Men det funkar med kokt potatis, mos eller vad man vill. Vi har tagit vad som funnits hemma.
Och självklart en GIGANTISK sallad!
Jag har en rätt till dig också, lite utbyte måste du ju få!
jag återkommer med den, pillar med så många saker på en gång nu.
Mmm, det där måste jag prova! Lämpligt nog har jag ett paket portionslax i frysen, men ingen spenat. Får handla det vid nästa besök på ICA.
Gott, nyttigt och järnrikt. 🙂